2014. május 1., csütörtök

Kiera Cass - A Párválasztó (A Párválasztó 1.)

Kiera Cass - A párválasztó– Olyan jóképű, nem gondolod? – nézett rám.
Egy kicsit hallgattam. – Igen, elég helyes.
– Ugyan már, America! Csak észrevetted a szemét meg a hangját…
– Kivéve, amikor elneveti magát! (…)
– Na jó, a nevetése tényleg vicces kicsit, de azért az is cuki.
– Na persze, már amennyiben élvezed az asztmaroham füledben felhangzó édes dallamát minden alkalommal, ahányszor csak elmondasz egy viccet.


Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.
„Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New York Times


Kasztokra tagolódik a társadalom felépítése. America Singer az ötös kasztba tartozik, ami azt jelenti, hogy valamilyen művészeti ággal kell foglalkoznia épp úgy mint családja többi tagjának, ő énekel és több hangszeren is játszik. De a nyolctól a négyes kasztig mindegyik kasztnak keményen meg kell dolgozni az ételért. Ezért amikor levelet kap, hogy jelentkezhet a párválasztóra édesanyja rögtön szeretné hogy töltse ki a jelentkezési lapot. Viszont Americának más tervei vannak, ezért hatalmas vitába keveredik édesanyjával de aztán Aspen végül is rábeszéli. Aspen America titkos szerelme de mivel ő egy hatos a törvények és America anyja miatt titokban találkozgatnak. Aztán kiválasztják a lányt és egy hétre rá be is költözhetett a palotába 34 másik lánnyal ami neki kapóra jött az otthon történtek miatt. A lányok némelyikével egész közeli kapcsolatba került szépen lassan viszont akadt egy-két ellen szemves is. Hiszen nem mindenki csak a vonzó herceg miatt jött hanem a cím és a vagyon miatt.  Átalakításon és interjúkon kellett részt vennie. Majd ugyebár találkozott a herceggel nem a megszokott módon. Aztán amikor elkezdi megismerni jobban Maxon herceget rájön, hogy mégse az a karót nyelt unalmas fiú mint ahogy ő azt gondolta. Ő rettentően udvarias és kedves volt az összes lánnyal. Aranyosnak találtam félénkségét viszont a kedvencem a humora volt benne.
FacebookRettentően vártam a könyvet és mikor végre kezembe tartottam alig vártam, hogy neki állhassak ám amikor rájöttem, hogy szerelmi háromszög van benne első gondolatom ,Na ne már, és így utána féltem neki állni de végül rávettem magam és végül is nagyon tetszett a könyv leszámítva America döntésképtelenségét. Nem volt képes eldönteni kivel szeretne lenni ami engem nagyon irritált, viszont ezt kompenzálta a humora tüzes termésete és az, hogy ő tényleg magát adta végig nem úgy mint a lányok többsége. Az írónő fantasztikus képet adott nekünk a palota termeiről és a ruhákról. Biztos vagyok benne, hogy a folytatást is elfogom olvasni.

Kedvenc karakter(ek): America
Kedvenc jelenet: Maxon és America találkozása
Borító: 5/5*
Értékelésem: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése