2014. március 23., vasárnap

Jay Crownover - Rule

Jay Crownover - Rule Feltéptem a szekrényt, hogy előtúrjam az egyetlen olyan ingemet, amin voltak gombok, és megtaláltam az egyetlen, fekete Dickies nadrágomat, ami nem farmer volt. Fekete, kapucnis pulcsit húztam és hajszálcsíkos sportzakót, majd bátyám és lakótársam sokkos pillantásának kíséretében az ajtó felé indultam.
– Majd jövök.
– Hová mész? Templomba? – (…)
– Beszélnem kell Shaw-val.
– Hívd fel.
– Nem veszi fel a telefont.
– Szerinted az anyja hagyja, hogy csak úgy becsörtess a házába?
– Nem érdekel; muszáj beszélnem vele, úgyhogy ezt fogom tenni.
Rome kacsintott és tisztelgett a kávésbögréjével.
– Helyes! Hívj fel, ha letartóztattak, simán kihozlak


Ulpis-Ház Könyvkiadó
364 oldal


Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Shaw
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.


Rule
Archer családban Rule ikertestvérének Remy-nek halála óta semmi sincs rendben. A veszteség annyira megrázta a családot, hogy a gyász évek múlva is kihat tetteikre. A másik testvér Rome bevonul a katonaságba, Rule pedig tetoválóművész karrierjét kezdi el építgetni ami hatalmas nemtetszést vált ki a szülőknél. A fiú halála előtt is Rule kapcsolata szüleivel nem volt éppen zökkenőmentes de utána csak rosszabbodott a helyzet. És ugyebár ott van Shaw aki legjobb barátját vesztette el és Remy egy elég nagy titkot hagyott rá utána is aminek még szerepe lesz a történetben. Mindig mindenki azt hitte, hogy a fiú és Shaw között több van mint szimpla barátság, pedig nem így volt. Shaw szerelmes volt Rule-ba amióta testvére hazahozta hozzájuk. Ez mindenkinek szemet szúrt kivéve Rule-nak majd azután az éjszaka után minden megváltozik kettejük között és a fiú is teljesen más szemmel néz a lányra. Hát Shaw és Rule egy nem mindennapi párost alkot de ettől lesz az egész kapcsolatuk még szebb nem az a tipikus egyik pillanatról a másikra beléd szerettem és nem tudok élni nélküled cliche hanem szépen lassan alakul ki egy igenis komoly kapcsolattá.

Rule nem az a megszokott álompasi (legalább is én nekem) tele van tetoválásokkal, piercingekkel viszont egy nagyon megnyerő belsővel. Az elején azt hittem , hogy egy barom lesz amiatt, hogy Shaw megy el érte minden vasárnap és ő húzza ki az ágyból esetleg épp az aktuális alvótársa mellől. De kellemeset csalódtam a könyv folyamán és nála elmondható, hogy ne a borító alapján ítélkezzünk.
Shaw a mostanában olvasott könyveim között a kedvenc női szereplőm egyikévé vált. Az írónőnek nagyon jól sikerült kidolgozni a karakterét. Az a személyiség aki bárkivel eltud cseverészni és mindenki azonnal megszereti. Az elején még függöt szüleitől de a könyv végére ezt teljesen legyőzi és nem érdekli senki véleménye sem (még akkor se ha orvosi egyetemi tanulmányaival zsarolják szülei). Tudja, hogy Rule miken ment keresztül és türelmes is vele de nem az örökké valóságig.
A szülőkkel mint két félnél problémáim voltak, ott vannak Rule szülei (főleg az anyja) akik szerették volna ha Rule betölti Remy helyét a halála után ezért rengeteget kritizálták ami számtalan vitához vezetett. Na és Shaw szülei a tipikus fényűző életet élők világába tartoztak az apukának olyan fiatal barátnői vannak akik a lány testvérei vagy barátnői is lehetnének akár az anyuka pedig igyekszik egy olyan srácot rátukmálni a lányára akit nem szeret, és persze igyekszik megmondani, hogy hogyan viselkedjen és hogyan öltözködjön. Olyan idegességet tudtak kiváltani belőlem, hogy szerettem volna jól felpofozni őket.


Barátnőm folyamatos nyaggatása után elhatároztam, hogy ez lesz a következő könyv amit olvasni fogok és végül nem bántam meg, az egyik legjobb könyv amit mostanában olvastam.
A tipikus rossz fiú jó kislány páros egy nem éppen tipikus történettel.

Kedvenc karakter: Shaw, Ayden
Kedvenc jelenet: A végén amikor Rule elmegy Shaw-hoz és bocsánatot kér
Borító: 5/3
Értékelésem: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése