2014. május 5., hétfő

Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen


Colleen Hoover - Reménytelen,,Hirtelen kedvet kaptam hozzá, hogy én is mindent érezni kezdjek. A jót, a rosszat, a szépet, a csúnyát, az örömöt, a fájdalmat. Egytől egyig akarom őket. Úgy szeretnék érezni, ahogy ő érzi az életet. És az első lépés, hogy megtegyem, itt van ennek a reménytelen fiúnak a kezében, aki itt áll előttem.,,

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…
Skyt kiskorában fogadták örökbe és magántanuló volt a végzős évéig. Mivel legjobb barátnőjével Sixel rábeszélik mostohaanyukáját, hogy iskolába járhasson. Viszont Six nem lesz ott vele mivel ösztöndíjat nyert külföldre. Ezért Skynak egyedül kell szembenéznie a diákélet mindennapjaival mivel Six miatt neki is elég  ,,nagy,,  híre van (alaptalanul) a végzősök között.

Itt van például a ma reggeli üzenet, amiben csak ennyi állt: „KURVA".
Ez mi? Hová tűnt a kreativitás? Semmi szaftos sztori? Semmi pikáns részlet a magánéletemről? Ha már minden nap ezeket kell olvasnom, legalább feldobhatnák a dolgot egy kicsit. Belém legalább szorult annyi udvariasság, hogy ha odáig süllyednék, hogy valakinek névtelen üzenetekkel bombáznám a szekrényét, megpróbálnám szórakoztatni. Valami érdekesebbet írnék. 


Szerencséjére Skynak mégse kell egyedül megbirkóznia a diák társaival, egy kedves és vicces meleg srác Breckin veszi a szárnyai alá és ,,helyettesíti,, Sixt. Majd természetesen megjelenik a vonzó rosszfiú akit mindenki csak a vezeték nevén szólít, és ennek természetesen Sky sem tud sokáig ellenállni.

A könyv tele van fantasztikus karakterekkel a főszereplő Sky akit rögtön megkedveltem szarkasztikus humorával és csodáltam a bátorsága miatt. Hisz nem mindenki képes szembenézni a vele történő szörnyűségekkel de ő megtette.
És persze ott van Holder elsőre a tipikus rosszfiú akinek a kinézetéért az összes lány odavan. De senki sem tudja igazán milyen is Holder igazán. Ahogy Sky-al bánik ha kell akkor szenvedélyes, ha kell akkor gyengéd, ha kell akkor védelmező és természetesen a lány támasza mindenben. Összességében a tökéletes pasi ugye? De még ő is rejteget egy nagy titkot ami Sky múltjához is sok köze van. A kettőjük kapcsolata nagyon különleges és órákig lehetne róla beszélni.

 "Gyanítom, mások azért randiznak, hogy szépen lassan, néhány hónap alatt kialakuljanak a dolgok. (…) Olyan, mintha veled ez az első pillanatban megtörtént volna. Minden olyan természetes közöttünk. Mintha mindez régen már a miénk lett volna, és most csak visszakaptuk. Mintha azért kellene lassítanunk, hogy újra megismerkedjünk."

És persze a háttértörténet ami a sztorinak szerintem egy kulcspontja és az egész történet alatt olyan mint egy kirakós. Szépen lassan darabonként a helyére lehet illeszteni a történetet. És amikor összeáll a kép akkor rájövünk, hogy minden kevésbé érthető résznek vagy kisebb utalásoknak oka volt.
A történet magával ragadó és megérinti az olvasót. Elmondhatom, hogy a Hopeless az egyik kedvencem lett és nem az utolsó könyv amit az írónőtől olvasni fogok.

Kedvenc karaktereim: Holder, Sky,  Breckin
Kedvenc jelenet: Sky és Holder közös pillanatai
Borító: 5/5
Értékelésem:5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése