2014. február 7., péntek

Cynthia Hand: Angyalfény (Angyalsors-trilógia 2.)



Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.
Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második kötetében fokozza az izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják. A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.




Maxim könyvkiadó, 2012
432 oldal

A történet ugyanott folytatódik, ahol az első véget ért: megtörtént az erdőtűz és Clarat elfogta a tehetetlenség érzése és, hogy az egész életét elszúrta egyetlen döntéssel. Ennek ellenére igyekszik úgy élni mindennapjait, hogy ne bánja meg azt, ami történt. Még is bántja a dolog, sőt egyre inkább. Múltjával és sorsával egyaránt nem békél meg a lány. Hisz a változtatás lehetőségében, de vajon mikor jön el ez a pillanat?
Angela vezetésével megalapítják az Angyal Klubot, amiben négy résztvevő van. De úgy ám négy személyes, szóval máris érdemes elolvasni az Angyalsorsot, hogy megtudjátok ki a negyedik. Ugyan megbeszélik, hogy hetente néhányszor gyűlnek össze, mégis majdnem minden nap tanácskoznak. Angela egyre érdekesebb dolgokra bukkan, mint például arra, hogy vajon meddig él egy angyal? Osztott, szorzott és szerinte az angyalvér mennyiségétől függ. Szerinte egy félvérű akár 250 évig is elélhet. Ám itt jön a gond, hogy olyan információmorzsára bukkan, amiben elárulják, hogy még nem volt olyan angyal, aki 121 évnél tovább élt volna. Szóval ez a kutakodás is nagyon érdekes és fontos a történet szempontjából, mert szinte ezen a szálon húzódik végig a könyv.
És vajon mi történt Clara öccsével,  Jeffrey-vel? Egyre furcsábbán viselkedik, egyre gorombább, arról nem is beszélve, hogy szárnya kezd szürkülni. Ez vajon mit jelenthet?
Felborzolja a kedélyeket, még az is, hogy Clara édesapja felbukkan a könyv közepén. Nem árulom el, hogy miért, mert ezért érdemes elolvasni.
Még egy fontos dolog: Clara-nak új látomásai vannak, amint egy kőlépcsőn sétál fel és szomorúságot érez. Saját maga szomorúságát érzi. És nem tudja, mit jelent ez, hiszen édesanyjával nem osztja meg mindezt. Hiszen ő is mindig titkolózik, akkor miért ne mi? LOGIKAAAAAA

Jójó ez kicsit rövid bejegyzés, de mentségemre szóljon, hogy ma nagyon szét vagyok és aludni akarok. Igen aludni. Mindenesetre jó könyv volt, tetszett, de ezt a szerelmi háromszöget lehetett volna hanyagolni, mert nem tudom kifejezni, hogy mennyire idegesített, hogy Clara ilyen buta, hogy azt sem tudja eldönteni, hogy kit akar. Gondolom ez a se vele se nélküle helyzet.

Kedvenc karakter: -
Kedvenc jelenet: Clara apjának felbukkanása
Értékelés: 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése