2014. január 5., vasárnap

Emma Garcia: Szerelem első kattintásra

Miután Rob, Viv volt vőlegénye háromszor is lefújta az esküvőt, a lány tudja, hogy csak segítséggel állhat talpra. S miközben összetört szívek történeteit kutatja az interneten, kipattan az agyából az isteni szikra – saját weboldalt létesít! Ahol az összetört szívűek mindent egy helyen találhatnak meg. Csakhogy az útmutatás, amelyhez a weboldal révén jut, mintha nemigen segítené Rob visszaszerzésében. Éppen ellenkezőleg, úgy tűnik, hogy legjobb barátja és tettestársa, Max irányába vezeti. De hát hol marad Max, amikor Vivnek leginkább szüksége lenne rá? És Rob belátja valaha a tévedését? Egyébként pedig létezik olyan hatékony böngésző, amely képes megakadályozni, hogy összetörjük saját szívünket… vagy másokét?

Maxim Könyvkiadó, 2013
368 oldal







Viv és Rob boldogan élnek, a vőlegény már harmadszorra mondja le az esküvőt és ezt követően Viv összeszedi a cókmókját és keres egy lakást. Várja a hercegét, hogy rádöbbenjen hibájára hisz csak idők kérdése, ugye? Viv pedig már annyira beleképzelte magát a feleség és az anya szerepébe… és mindenáron vissza akarja szerezni vőlegényét. Vár és vár, de nem történik semmi. Egy alkalommal azonban Viv felhívja Robot, makacs barátnője, Lucy unszolására. Ekkor a férfi közli a vele, hogy ismerősük esküvőjére elvisz egy nőt. Hihetetlen. Szegény Vivienne csak néhány hónapja költözött el és máris pótolták!? Kiborító ez a Rob fickó… Erre Viv azt hazudja, hogy remek mivel ő is talált kísérőt. Hoppá. Az elkeseredett Viv ekkor találkozik legjobb barátjával, Maxxel, akit végül is elrángat az esküvőre. Egy kolleginának hála szerez egy gyönyörű ruhát, ami tényleg szép, de nem igazán esküvőre való.
Viv ruhája az esküvőn

Eljött az esküvő napja és Viv már ideges: nem jön a taxi, majd kiderül, hogy kb. egy órát késők. Ez remek. Gyorsan hívja Max-et, aki elé furikázik és motorral mennek a templomba. A ruha széle kicsit megégve, a smink elkenődve, a haj lelapítva… így tényleg vissza lehet csábítani az ex-vőlegényedet. Viv majdhogynem szégyenkezik kinézete miatt, mert Rob barátnője… vagy inkább !menyasszonya! elképesztően gyönyörű és Sam-nek hívják. Szegény már a depresszió határán van, amikor Max megragadja és elmennek egy kocsmába inni egy kicsit, majd vissza az esküvői fogadásra, ahol Viv már nincs túl jó állapotban… legyünk őszinték részeg. Egyértelmű, hogy így már minden kudarcba fulladt, Max elviszi magához és törődik vele, amíg ki nem józanodik.
Mindezek alatt Viv munkahelyén nyújtott teljesítménye nem kápráztatja el a Nagyasszonyt és Bibircset. Az asszisztensét is be kell tanítania, felügyelnie kell a munkáját, mert elég sok mindent elrontott néhány nap alatt. Ekkor már egyre inkább töri a fejét egy weboldal készítésén, amit viszont egyedül nem tud létesíteni, ezért egy pasas segítségét kéri az informatikai osztályról, akit Michaelnek hívnak. Egy vacsora fejében segít a weboldalban és elég kellemetlen valamint kínos egy ilyen vacsora
alkalmával meglátni Robot és Samet.
Rob megkérte Vivet, hogy véglegesen tüntesse el minden holmiját tőle, mert gyerekszobát akarna k csinálni a vendégszobából. HOPPÁ! Na ez az a pillanat, amikor Viv teljesen összetört. Elment ugyan Robhoz, de fél perc után ott is hagyta és egyenesen Max-hez ment és köpni-nyelni nem tudtam az eseményektől, mégis annyira csodás volt minden.:) És ez volt az a pont, amikor kettőjük élete egymásba fonódott. Mindenki boldog, szuperül alakul minden. De ez sem tarthat örökké. Elérkezik az olvasó a könyv közepéhez és most jön az a pont, ami szörnyen lesújtott. Na emberek tapsot az év taplója cím nyertesének, Robnak!
Innentől kezdve minden átfordul az ellenkezőjére… persze minden, ami jó.

„Oú est Max?”
Egy mondat, ami körbejárja a világot. Miért? Olvasd el a könyvet!:)

Köszönöm a blogturné klub csapatának, hogy nekik hála megismertem a könyvet és megnyertem. 
Az elején nem tetszett, minden és mindenki unszimpatikus volt. De, ahogy olvastam eltűnt ez az érzés és nem tudtam letenni. Igazán érdekes, ahogy az ember olvassa egy reményekkel és álmokkal teli nő boldogságából való zuhanását, aki ismét megtalálja az emberi élet legfontosabb értékét, a szerelmet! A befejezésről csak annyit szeretnék mondani, hogy tetszett, de mégse éreztem a legjobbnak.
Kellemes olvasmány, máskor is le fogom venni a polcról, hogy elolvassam.:)

Kedvenc karakter: Max, Viv
Kedvenc jelenet: Viv és Max egymással töltött ideje
Értékelés: 5/4

Néhány idézet, amik tetszettek:)

" – És idehallgass, az a fickó, akitől úgy kibuktál a vendéglőben… – Megcsóválja a fejét. – Nem jó ember. – Rámosolygok, és érzem, hogy könnybe lábad a szemem. – Egyszerűen otthagyhatott volna, de nem, még meg is forgatta a kést."

"Földre sújtottak? Na és, hát azután? Kelj föl mosolygó arccal. Elterülni nem szégyen, de fekve maradni - az annál inkább."

"Akárcsak Hamupipőke, megkaparintottam egy gazdag, jóképű férfit, aki megszabadít engem mindettől. 'De hát nem szereted!' – sikoltja bennem valami, mielőtt legyűri a túlerő, mint egy elrabolt túszt."

"Minden egyes napodat abban a bizonyosságban éld le, hogy szeretlek!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése